weinebene

Vikend zimskih radosti v Avstriji

Od 22. do 24. marca se je devet naših otrok (Maša, Kaja, Laura, Melisa, Leon, Patrik, Henrik, Jakob, Tilen) v spremstvu Barbare Meglič in športnega pedagoga Denisa Ficka udeležilo zimskega letovanja v zimski idili na Weinebene v Avstriji. Glavni koordinator letovanja je bil Marjan Horvat, športni pedagog na Gimnaziji M. Sobota, pomagale pa so mu poleg naše svetovalne delavke Renate Kranjc Vöröš še svetovalne delavke ostalih treh osnovnih šol Mestne občine M. Sobota in Gimnazije M. Sobota.

43 otrok je v kratkem vikendu pridobilo nekaj smučarskega znanja in sankaških užitkov, poudarek mini šole v naravi pa je bil na druženju in sproščanju tudi v drugih pestrih dejavnostih. Spoznavnemu večeru s predstavitvami učencev je sledil pravi disko do poznih nočnih ur, nepozabno doživetje pa je bil gotovo nočni pohod po zasneženih planjavah z lučkami. Naši učenci so se radi družili v svojih prikupno opremljenih sobah, v katerih so se veliko šalili in se igrali družabne igre.

Organizatorji so stroške v celoti pokrili z donatorskimi prispevki. Učitelji smučanja in spremljevalci otrok so se zimovanja udeležili prostovoljno in brezplačno. Glavni donator je bil Weinebenehaus s svojim penzionom ob smučišču, sredstva pa so ob Mestni občini Murska Sobota prispevala še druga podjetja in naše osnovne šole. Med podjetji so sredstva donirali Pomurske lekarne, Komunala javno podjetje Murska Sobota, Saubermacher Slovenija, Saubermacher Komunala, SGP Pomgrad, Roto, GMT, Megras, BTC, Avtobusni promet, Mlinopek, Vzajemna, Zavarovalnica Triglav,  Radenska, SGT Karmen Kaučič s.p, Tiskarna Klar in Reklamna agencija Vizija. 

Barbara Meglič

 
 

Več prispevkov iz Prispevki