Dan za spremembe – SPOŠTOVANJE

Slovenska filantropija je 2. 4. 2016 že sedmo leto zapored organizirala Dan za spremembe. V okviru tega dne smo prostovoljke Osnovne šole I M. Sobota z mentorico Tatjano Fras v našem mestu organizirale različne akcije. Naš namen je bil spodbujanje dobrih medsebojnih odnosov, spoštljive komunikacije in drobnih dejanj pozornosti.

Tako smo mlade prostovoljke Sarah, Lana, Trine, Pia, Lara, Hanah in Iva v petek, 1. 4. 2016, učencem, delavcem šole, staršem ter starim staršem, ki so ta dan obiskali našo šolo, delile prijazen nasmeh in nalepke s spoštljivimi citati znanih osebnosti, ki jih je pripravila Isabel. V zahvalo smo dobile vrnjenih tudi nekaj prijaznih misli.

Prostovoljke Brina, Hanah, Lana in Zarja smo pripravile pano, da bi na ta način ozavestile vse delavce in učence naše šole o pomenu spoštovanja.

Prostovoljke Živa, Ana, Sarah, Nika in Tadeja smo na ustvarjalni delavnici izdelale zastavo, ki bo krasila našo šolo z namenom, da odkrivamo in spoštujemo dobro v vseh ljudeh.

Prostovoljke Lana, Naja, Živa, Ana, Maruša, Alja, Iva, Maša in Neža pa smo se v soboto odpravile še v blagovna centra Maksimus in BTC CITY, kjer smo z deljenjem lepih misli osveščale mimoidoče o pomenu spoštovanja. Pri tem smo doživele veliko lepega in zadovoljno zaključile dan z mislijo, da je za našo prihodnost pomembno, da se cenimo in spoštujemo.

Mlade prostovoljke OŠ I M. Sobota z mentorico Tatjano Fras

 
 

Več prispevkov iz Novice