Muzikal “Sen kresne noči”

MUZIKAL »SEN KRESNE NOČI«

V okviru ID Anglaški bralni klub so si učenci tretje triade ogledali muzikal v izvedbi English Student Theatra, II. Gimnazije Maribor. Sen kresne noči  je mladostna glasbena predelava najbolj priljubljene Shekespearove romantične komedije o ljubezni in zmešnjavah, ki jih lahko povzroča. Jezik muzikala je sodobna angleščina, začinjena z ravno pravo mero Shakespearove poetike in jezikovnega mojstrstva. Muzikal ponuja pester vpogled v zgodovino glasbe, kakor tudi v sodobno popularno glasbo, kreativne kombinacije šarmantnih zimzelenih jazz standardov, dobrega starega rock’n’rolla, latinskih in brazilskih ritmov ter sodobnega popa.

Sen kresne noči

Udeleženci so uživali v dve uri in pol dolgi predstavi polne plesa, petja in ljubezenskih zmešnjav. Polni prijetnih vtisov so zapisali:

  • Muzikal je bil zelo zanimiv. Igralci so bili dobri, glasba je bila vrhunska, tudi plesalci so dobro plesali. (Leo Granfol)
  • Muzikal in vokalni pevci so bili vrhunski, ampak bi bili boljši, če bi uporabili bolj sodobno glasbo- rap glasbo. (Vasja Radonjić)
  • Muzikal je bil zanimiv in edinstven, je med mojimi najljubšimi muzikali. Pevci in plesalci so bili odlični, ter imeli so lepe, zanimive in smešne kostume. (Neža Kuhar)
  • Predstava je bila zelo lepa, jasna. Pevci in igralci so bili odlični .Zelo lepi kostumi in plesanje. Bilo je popolno, jaz ne bi ničesar spremenila. (Melani Balažic)
  • Muzikal je bil najboljši od vseh katere sem gledala do sedaj. Sem zelo uživala in se zabavala. Imeli so zanimivo temo in tudi kostumi so nas zelo zabavali. Res sem srečna, da sem se ga udeležila. (Tjaša Kavaš)
  • Muzikal mi je bil zelo všeč in se mi je zdel zelo zanimiv. Jaz mislim, da so se igralci zelo potrudili in v to predstavo vložili veliko truda Peli so prekrasno, imeli so zelo lepe kostume , ter plesali so vrhunsko. (Iva Pavlič)

 

 
 

Več prispevkov iz Novice