Literarno ustvarjanje

Smo v času digitalizacije, hitrega tempa, vsestranskega športnega udejstvovanja, virtualnih druženj in sprostitve. Zdi se, da nam klasično angažiranje in umetniško ustvarjanje  ne pomenita več nič posebnega. Pa vendarle nam še posamezniki – svetle lučke razsvetljujejo to plat našega šolskega dela in nam dokazujejo, da se tudi v tej smeri da veliko doseči.

Na veliko presenečenje vseh nas je v sredo,   7. 2. 2018, sedmošolka EVA VUČKO prejela zavidljivo literarno nagrado. Na razpisanem mednarodnem literarnem natečaju Občine Grad in OŠ Grad je na temo Srednjeveške balade in romance  prepričala strokovno komisijo in opravila z vso konkurenco. Za svojo spisano romanco je prejela naziv: ABSOLUTNA ZMAGOVALKA NATEČAJA. Ob laskavem priznanju je na  tamkajšnji slavnostni podelitvi  prejela za nagrado tudi izbor treh pomenljivih knjig in USB ključek. Obojega je bila seveda nadvse vesela, saj sem v njenih očeh opazila žarek neverjetne sreče, zadovoljstva in ponosa. Nanjo smo lahko ponosni vsi, ki jo vsakodnevno srečujemo, saj nas njena toplina, odgovornost in skromnost lahko še kako nagovorita.

Po uvodnem nagovoru tamkajšnje županje in bogatem kulturnem programu tamkajšnjih učencev je predsednica komisije Karolina Kolmanič ob razglasitvi podelila literarne nagrade. Le-te so prejeli najboljši učenci iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške ter Slovenije. Evina romanca  pa je s svojimi spretno postavljenimi besedami in prepričljivo zgodbo presegla vse nagrajene.

Slavnostnemu delu je sledila bogata kulinarična pogostitev, ki so jo pripravili v tamkajšnji šolskih prostorih.

Eva, pa naj nas tvoja ustvarjalna beseda še kdaj tako nagovori. Hkrati pa naj bo ta lep dogodek tudi povabilo za vse ostale, ki vam lepa slovenska beseda veliko pomeni, vas navdihuje in vse vse nas povezuje.

Bravo, Eva! Za uspeh ti iskreno čestitamo!

                           Učiteljica Milena Mohorko

 
 

Več prispevkov iz Novice