Odbojka – četrtfinalni tekmovanji

V četrtek 15.2.2018 smo starejše učenke v domači dvorani odigrale četrtfinalni turnir v odbojki.

Najprej smo se pomerile z osnovno šolo Toneta Čufarja iz Maribora. Napeto je bilo ves čas. Kljub zmagi v prvem setu igre nismo nadaljevale dovolj odločno in premišljeno, zato je drugi set šel v roke Mariborčankam. O zmagovalcu je odločal tretji set. Prikazale smo odlično igro in tekmo na koncu tudi zmagale s končnim rezultatom 2:1 (13, -23, 5).

Sledila je tekma med osnovno šolo Toneta Čufarja Maribor in osnovno šolo Mežica. Prvi set so za las dobile učenke mariborske šole, v drugem pa so boljšo igro prikazale učenke iz Mežice. Spet je odločal tretji set, ki pa so ga z bolj suvereno igro dobile Mariborčanke in tako slavile z 2:1 (23, -22, 10).

O polfinalistu in zmagovalcu turnirja je odločala zadnja, tretja tekma, med domačinkami in osnovno šolo Mežica. Po prvem setu smo vodstvo prevzele igralke soboške šole. V drugem setu pa smo spet naredile nekaj napak, zato se nam je zmaga tekme za kratek čas izmuznila saj je šel set v roke igralkam iz Mežice. Kot že v prejšnjih tekmah je tudi tu odločal tretji set, ki pa ni bil mačji kašelj. Obe ekipi sta igrali zelo borbeno. Toda na koncu smo domače igralke le premagale gostje s končnim rezultatom 2:1 (23, -23, 14).

Tako smo ob odlični podpori gledalcev s tribun in ob glasnem navijanju igralk na klopi, dosegle 1. mesto na turnirju in se veselile napredovanja v polfinale. Drugo mesto je zasedla ekipa OŠ Toneta Čufarja Maribor in tretje mesto OŠ Mežica.

Za osnovno šolo I MS so igrale: Ajda Kuhar, Gaja Kuhar, Laura Meško, Eva Klement, Tiara Ošlaj, Sara Aster, Zoja Voroš (libero), Nika Horvat in Lana Kuhar – vse učenke 9 razredov. Ekipo je vodil trener Davorin Čeleš.

                                                                                                       Zapisala: Laura Meško

 

Dne 16.2.1018 pa so četrtfinalno tekmovanje odigrali tudi starejši dečki v domači dvorani.

Prva tekma se je odvijala med domačimi učenci ter učenci osnovne šole Bratov Polančičev iz Maribora. Prvi set je šel v roke gostom, ki so pokazali bolj organizirano in sproščeno igro ter zelo dobro obrambo. V drugem setu je koncentracija fantom iz Maribora popustila, domači igralci pa so se bolje organizirali in izenačili na 1:1. Tretji niz je bil odločilen. V njem pa so domači igralci že na začetku povedli in tudi dokaj hitro zmagali z vidno boljšo igro.  Končni rezultat je bil 2:1 (-21, 17, 8).

Sledila je tekma med učenci Mariborske šole ter učenci osnovne šole Prežihovega Voranca iz Raven na Koroškem. Tekma je hitro minila saj so se Korošci že na začetku predstavili z bolj odločno igro z manj napakami ter tako zmagali z 2:0 (20, 14).

Tudi tukaj je odločala tretja tekma, ki je dala polfinalista. Pomerila se je domača ekipa proti ekipi osnovne šole Prežihovega Voranca. Našim igralcem je prvi set ušel za las, toda kaj hitro so se zbrali in povedli z izenačenjem v drugem setu. Tretji niz je bil, tako kot v prvi tekmi, odločilen in zelo napet. Toda z bučno podporo navijačev s tribun, so domači fantje prikazali bolj suvereno igro in si tako priborili zmago in uvrstitev v polfinale z rezultatom 2:1 (-22, 22, 14).

Njihove zmage smo se vsi zelo razveselili in tako dokazali, da je odbojka še vedno priljubljen šport tako pri fantih kot pri dekletih. Z odlično igro smo si oboji zagotovili nastop v polfinalu in tako dokazali, da smo res odlična šola tudi na športnem področju.

Za osnovno šolo I MS so igrali: Dino Vinkovič, Tio Cipot, Tim Štimulak, Aleks Petrovič, Urban Rajnar, Marko Maučec, Nejc Lepoša in David Novak. Ekipo je vodil trener Davorin Čeleš.

                                                                                                       Zapisala: Laura Meško

 
 

Več prispevkov iz Tekmovanja