14. POMURSKI OTROŠKI PARLAMENT: »ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM«

V ponedeljek, 19.3. sta se zasedanja na Pomurskem otroškem parlamentu udeležila tudi naša predstavnika Tjaša Kavaš in Patrik Ukmar. Ker sta dobro predstavljala svoja mnenja o šolstvu in šolskem sistemu že na medšolskem parlamentu na OŠ Grad, so ju predstavniki šol iz Območne enote Murska Sobota izvolili, da jih zastopata še na Pomurskem otroškem parlamentu.

Delegati iz upravnih enot Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer, so predstavili poročila in sklepe, ki so jih oblikovali. Učenci so izpostavili, da je šolstvo v Sloveniji dobro urejeno. Šola je brezplačna, imajo ustrezne pogoje za delo, poskrbljeno je za prehrano, prevoze. Hkrati pa opozarjajo na prenatrpane urnike; na učenje faktografskih podatkov, ki jih hitro pozabijo; na neupoštevanje šolskih pravil.

Učenci si želijo bolj sproščeno šolo; spoštljive odnose; več praktičnega dela; pridobivanje znanja na njim zanimiv način, z uporabo IKT tehnologije; večjo možnost izbire predmetov glede na interes in sposobnosti; predvsem pa da osmislimo vsebine, ki se jih morajo naučiti.

  1. Pomurski otroški parlament se je zaključil s potrditvijo delegatov in z oblikovanjem predlogov, ki jih bodo prenesli na nacionalni otroški parlament.

Melita Čeleš

mentorica otroškega parlamenta

 

Več

 

 
 

Več prispevkov iz Novice