ANDERSENOVA BRALNA NOČ

Ta vikend je s petka na soboto v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala Andersenova bralna noč. To je bila zame nepozabna izkušnja in zelo zabavna noč. Ni šlo samo za to, da beremo in poslušamo pravljice ter delamo lutke in pripravljamo predstavo za starše, šlo je tudi za zabavo in spoznavanje novih prijateljev. Čeprav so bili nekateri mlajši od mene, eni celo štiri leta, smo se vsi spoznali in postali prijatelji. Ob vsem tem pa je vladal smeh in zabava.

Ob izdelovanju lutk, kvizu in nočnem druženju smo se nasmejali do solz. V prostem času smo se pogovarjali ob čaju in mafinih, igrali na kitaro, peli in se zabavali.

Ob zaključku smo vse, kar smo delali predstavili staršem. Bedeli smo do tretje ure zjutraj in čeprav je bila ura pozna, sploh nismo bili zaspani. Vstali smo ob sedmi uri zjutraj in odšli na bogat zajtrk k Zvezdi.

Bilo je res zabavno in vsem priporočam, da se udeležijo te noči, odložijo telefone in spoznajo okoli sebe ljudi, ki jih do tedaj sploh niso opazili. Četudi so mlajši, lahko postanejo naši dobri prijatelji.

Več na strani šolske knjižnice

 

Tjaša Kavaš, 8. b

 
 

Več prispevkov iz Novice