Igralke OŠ I MURSKA SOBOTA – Državne prvakinje v šolski odbojki 2017/2018!

V sredo, 25. aprila, je na OŠ I Murska Sobota potekalo finalno tekmovanje v odbojki za deklice. Učenke OŠ I M.S., v postavi: Ajda Kuhar, Gaja Kuhar, Eva Klement, Vita Belec, Laura Meško, Tiara Ošlaj, Zoja Vöröš, Sara Aster, Nika Horvat in Lana Kuhar so postale DRŽAVNE PRVAKINJE!

Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi OŠ 8 talcev Logatec. Že od prve točke dalje smo pritiskali s servisom, kateri nas je odlikoval skozi celoten turnir. Nasprotnice niso mogle razviti svoje igre, saj jih žoga nikakor ni ubogala. Pri 5:0 je bil čas za 1. timeout, ki pa poteka igre ni bistveno spremenil. Po drugem timeoutu, pri rezultatu 14:7, smo odlično igro v polju kronali z neustavljivimi napadi Vite, Gaje in Eve. Do konca niza smo tako nasprotnicam prepustili le še 2 točki. Podobno je potekal tudi drugi niz in tako smo brez večjih težav slavili z rezultatom 2:0 (25:9, 25:13).

Sledila je tekma med OŠ 8 talcev Logatec in OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Glede na odličen točkovni izkupiček na 1. tekmi, smo navijali za igralke iz Logatca, saj bi ob njihovi morebitni zmagi z 2:0, verjetno že osvojili težko pričakovani državni naslov. Prvi niz je bil napet in šele v končnici so igralke z Bleda strle odpor nasprotnic. Drugi niz pa so igralke iz Logatca odigrale slabo in ekipa OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled je slavila z rezultatom 2:0 (25:22, 25:13).

O prvaku in zmagovalcu turnirja je tako odločala zadnja, tretja tekma, med domačinkami in OŠ prof.dr. Josipa Plemlja Bled. Pričakovali smo drugačno tekmo, kot proti Logatcu, zato smo se med prvo in drugo tekmo z igralkami pogovorili in naredili načrt, kako odigrati. Predvsem smo pričakovali nekaj več težav v napadu, saj so bile igralke z Bleda precej višje. Vedeli smo, da ne bo šlo preko bloka, ampak da bomo morali odigrati mimo bloka. Vsekakor pa je naš glavni adut ostajal močan servis. V prvem setu smo odigrali zbrano, se dosledno držali dogovorov in prikazali dobro igro. Nekaj težav smo imeli, ko so nasprotnice dobro servirale in se je naše vodstvo z 11:5 stopilo na 11:8. Vzeli smo 1. timeout, kjer smo se dogovorili kako odigrati v napadu. Osvojili smo že takoj naslednjo točko in niz varno pripeljali do konca z rezultatom 25:14. V 2. nizu smo imeli nekaj težav z nekoliko daljšimi podajami in igra v napadu nikakor ni stekla. Vita, ki je do takrat igrala odlično, je naredila nekaj napak. Takrat smo izkoristili minuto odmora (5:7) in poskušali bolje nadaljevati. Kljub temu pa igra še vedno ni stekla, zato smo spremenili načrt in nekaj žog v napadu odigrali na Evo. Eva nas je z odlično igro na polfinalnem tekmovanju sploh popeljala v finale, saj je bila daleč najboljša napadalka v domači ekipi na polfinalnem turnirju. Ključne žoge v napadu je uspešno zaključila, razbremenila Vito v napadu in igra je ponovno stekla. Ob dobri podpori navijačev smo suvereno zaključili tudi  2. niz (25:17) ter postali: DRŽAVNI PRVAKI v šolski odbojki 2017/18.

Po koncu 3. tekme je sledila zaključna podelitev medalj in pokalov.

OŠ I Murska Sobota 1. mesto

OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled 2. mesto

OŠ 8 talcev Logatec 3. mesto

Zaradi truda in dobre igre so najboljše igralke turnirja dobile nagrade in pokale. Tudi nekatere igralke iz Oš I Murska Sobota so dobile nagrade in pokal: Vita Belec je bila izbrana za najboljšo obrambno igralko, Ajda Kuhar za najboljšo podajalko in Gaja Kuhar za najboljšo igralko turnirja – MVP. Ker smo nagrade razdelili med vse 3 šole, je tokrat zmanjkala nagrada za kapetanko šolske ekipe OŠ I M.S., Evo Klement.

Za nagrade so poskrbeli: OŠ I Murska Sobota, Gorenje,  Emil Frey Auto Centar Mercedes Benz, trgovina Fossecl, Avtohiša Kolmanič & Dokl, Radenska, katerim se ob tej priložnosti ponovno zahvaljujemo. Še posebej bi izpostavili Gorenje, ki je poskrbelo za glavne nagrade – za naj igralke in za nagrade za vse igralke. Vsi sponzorji in donatorji so omogočili, da je finalni turnir potekal na OŠ I Murska Sobota.

Komentar vodje in trenerja ekipe; Davorin Čeleš: Na preteklih turnirjih smo bili prikrajšani za Vito Belec (manjkala je na četrfinalu, njeno vlogo je takrat prevzela Sara Aster in kljub bolečinam odlično odigrala četrfinalni turnir) in Gajo Kuhar (odigrala je na igralnem mestu libero, saj je imela nekaj težav in ni mogla napadati). Taktrat smo večinoma napadali iz cone 2 (Eva Klement, Ajda Kuhar). Predvsem Eva v napadu in Gaja v obrambi, sta bili najbolj zaslužni, da se nam je uspelo prebiti v finale.

Na finalnem turnirju pa ob kompletni ekipi nismo imeli večjih težav. Taktično smo se finalnega tekmovanja lotili drugače kot četrfinalnega in polfinalnega. Igrali smo predvsem v cono 4 (ker so nasprotne ekipe bile tam najšibkejše v bloku), kjer sta igrali Gaja Kuhar in Vita Belec. Ajda je ob dobrem sprejemu Vite, Gaje in Zoje odlično podajala in domačim napadalkam omogočala dobre napade. Ob mreži, sta za kratke žoge in občasne podaje ter bloke, poskrbeli Laura in Tiara, ki sta tudi dobro in zanesljivo servirali.

Veseli me, da so igralke končno dozorele in bile pripravljene prestopiti tudi končno stopnico. V podobnem položaju smo bili že oktobra na finalnem tekmovanju v odbojki na mivki a smo takrat storili preveč napak in na koncu premagali sami sebe ter osvojili 2. mesto.

Tokrat nam je uspelo in ponosno lahko hodimo po šoli, saj smo poleg odbojkarskega znanja pokazali tudi “pravo športno srce” tekom celotnega šolskega prvenstva.

Bravo dekleta!

Zapisala: Pia Krajcar in Davorin Čeleš.

 
 

Več prispevkov iz Novice