MLADI PEVCI OŠ I NAVDUŠILI OBČINSTVO

V sredo, 30. maja 2018, so se v Gledališču Park zbrali učenci OŠ I Murska Sobota, ki jih je petje popeljalo v čaroben glasbeni svet.

Prireditev, ki sta jo povezovala tretješolka Vita Janža in tretješolec Ian Ivančić, je v Gledališču Park v Murski Soboti združila okrog 130 mladih pevcev, ki so z ubranim petjem navdušili številno občinstvo in tako zanje pripravili pravo glasbeno doživetje.

V prvem delu koncerta sta se predstavila Otroški pevski zbor 1. razreda in Otroški pevski zbor 2. ter tretjega razreda pod vodstvom zborovodkinje Marianne Kuzmič. Prelom, med mlajšimi in starejšimi pevci, je s svojo plesno izraznostjo povezala devetošolka Lana Tivadar. V drugem delu pa sta oder zasedla Otroški pevski zbor Štrkec in Mladinski pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Lukrecije Marič. Po črno-belih tipkah jih je spremljala pianistka Olga Kous.
Ob tej priložnosti je gospa ravnateljica Tatjana Cesnik v svojem nagovoru pohvalila učence in se zahvalila za prijetno glasbeno doživeto popoldne. Zborovodkinja Lukrecija Marič pa je podelila zaslužne pohvale učenkam, ki so skozi vsa šolska leta obiskovale pevski zbor.

                                                                               mentorji zaključne prireditve pevskih zborov

 
 

Več prispevkov iz Novice