Naj bolj športna šola

Na Osnovni šoli I Murska Sobota dajemo poseben poudarek gibanju in športnemu udejstvovanju otrok, saj menimo, da je šport nujno potreben za skladen razvoj posameznika. V šolskem letu 2017/18 smo se športa dotaknili na več ravneh. Sodelovali smo pri programu Zlati sonček, Krpan, Naučimo se plavati, udeležili smo se Festivala športa mladih v Žalcu in sodelovali v projektu Zdrav življenjski slog.

Zelo dejavni smo pri organizaciji tekmovanj. Poleg področnih smo organizirali veliko število četrtfinalnih, polfinalnih in tudi finalnih tekmovanj ter tako omogočili našim športnikom, da nastopajo pred svojimi sošolci in prijatelji na domači šoli. Organizirali smo atletska, šahovska, smučarska, nogometna, košarkarska in odbojkarska tekmovanja.

Zelo uspešni smo bili pri športnih igrah z žogo.  V nogometu, odbojki in košarki smo pri dečkih sodelovali na polfinalnih državnih tekmovanjih. Še posebej uspešno pa smo v šolskem letu 2018/19 odigrali na odbojkarskem igrišču. Deklice, letnik 2003, so osvojile naslov državnih prvakinj v dvoranski odbojki, postale pa so tudi državne podprvakinje v odbojki na mivki.

Za opravljeno delo na področju šolskega športa smo na nagradnem natečaju »Naj bolj športna šola« s strani Zavoda za šport RS Planica prejeli zlato priznanje. Naziv najbolj športna šola smo osvojili že kar nekajkrat, zato nas dobro delo na področju športa v preteklosti zavezuje, da poskusimo ohranjati visok nivo tudi v prihodnosti.