Tabor »Kvizi, uganke, logika« -6.razred

V sredo smo se polni pričakovanj odpravili na Hodoš. Na poti v Mladinski dom, kjer smo bili nastanjeni, smo se ustavili na eko socialni kmetiji Korenika. Med sprehodom po kmetiji smo si ogledali njihove  živali – pujse, ovce, race, konja ter mamo kozo z majhnim kozličkom. Najdlje smo se zadržali pri kletkah z zajci, katere smo nahranili in jih božali. Ogledali smo si tudi zeliščni vrt.

Po prihodu v Mladinski dom, smo se nastanili ter začeli z našim delom. Sestavljali smo anagrame in posetnice, katere smo tudi predstavili ostalim. Popoldan se nam je pridružila naša učiteljica Mira Ambruš, s katero smo nadaljevali s temo logika. Reševali smo različne naloge in pri tem napenjali naše možgane. Ta večer smo v kvizu izkazovali svoje znanje o praznovanjih in praznikih.

Naslednje dopoldne smo se po zajtrku ukvarjali s kvizi.  Spoznali smo nekaj zakonitosti kvizov, kako jih sestavimo in na kaj moramo biti pozorni. Prav tako smo spoznali  kako pomembno je taktiziranje in sodelovanje pri podajanju odgovorov. V tem smo se tudi preizkusili. Po kosilu smo se odpravili na Hodoško jezero, nato pa smo se še pozabavali  v igri skrivalnice.

Sprejeli smo našega gosta Marjana Škvorca, ki ogromno ve o ugankah. Skupaj smo reševali uganke v likih, drobne uganke z rebusi, križanke in izpolnjevanke. Tudi sami smo se preizkusili v sestavljanju le teh. Po teh dejavnostih nam je večerja zelo teknila. Sledil je kviz – tokrat na temo voda. Kviz je bil zelo zanimiv in napet.

V petek bo čas, da “ponovimo” vse skupaj. Po skupinah bomo izdelovali referate in  pripravili predstavitve. Vse skupaj  bo ocenjeno, pregledali bomo tudi delovne zvezke.

Tabor na Hodošu  zaključujemo z novimi znanji o kvizih, ugankah in logiki. Preživeli  smo lep čas druženja, učenja, zabavanja, gibanja v naravi… in tega si želimo še več.