Prireditev ob 60-letnici

»Gradili smo hram učenosti, ki  danes praznuje 60 let. Pod njegovim krovom je začetne korake na poti šolanja prehodilo lepo število generacij.«

S temi besedami smo začeli slavnostno prireditev ob 60-letnici OŠ I Murska Sobota. Pester kulturni program so oblikovali nekdanji in sedanji učenci šole. Prisluhnili smo zvokom Špirit banda in govorečih bobnov. Da je talent res talent, je dokazal igralec Dario Varga, ki je s šolskimi gledališčniki nasmejal vse prisotne. Mladi kitaristi, ki jih vodi Tadej Ropoša,  so nas s svojo melodijo popeljali v čudovit svet sanj.  Zvezde v pesmi je skupaj z mladinskim pevskim zborom trosila med nas Elizabeta Lebar – Betka. Z gimnastiko, lepotico športov, smo se lahko naužili z lepotami giba in usklajenosti z mladimi gimnastičarkami, ki jih vodi Anica Djordjević. Da pa na mladih svet stoji, so dokazali naši bivši učenci Nina, Luka in Denis. Vedno znova dokazujejo, da glasba ne pozna meja.

Vse navzoče je nagovorila ravnateljica Tatjana Cesnik. Svoje misli in želje ob jubileju pa so izrazili tudi častni gostje.

Vsi združeni šolski pevski zbori pa so se na koncu poklonili šoli s pesmijo, ki je bila ustvarjena prav ta namen. Košček praznične sladkosti pa je vsem obiskovalcem prireditve ponudila torta velikanka.

 
 

Več prispevkov iz Novice