KONČNA EKSKURZIJA UČENCEV 3. RAZREDOV

Učenci 3. razredov smo se skupaj z razredniki in spremljevalci v petek, 4. 6. 2021, odpravili na končno ekskurzijo. Pot nas je vodila iz Murske Sobote do Lendave, najvzhodnejšega mesta v Sloveniji, tik ob meji z Madžarsko, kjer je bila naša prva postaja.
Krenili smo do Lendavskega gradu, kje smo si v eni od sob z zanimanjem ogledali čudovito razstavo metuljev. Z ogledom kratkega filma o Lendavi  smo se seznanili z zgodovino nastanka gradu, se »sprehodili« po starem mestnem jedru in »krenili« v Lendavske gorice. Filmček nas je navdušil do te mere, da smo komaj čakali, da videno tudi izkusimo.
Po prenovljeni poti Čontoš smo prispeli do kraja Lendavske Gorice. Ustavili smo se na razgledni točki in naredili prve spominske fotografije. Čudili smo se arhitekturni lepoti Vinariuma, ki nas je pozdravil iz daljave. V višino meri 53,5 metra in je najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Vinsko-turistična cesta nas je pripeljala do cerkve Svete Trojice, prisluhnili smo zgodbi o Mihaelu Hadiku, kapetanu, ki je v teh krajih dočakal zadnjo uro. V cerkvi je na ogled njegovo mumificirano truplo.
Napotili smo se nazaj v Lendavo, do slaščičarne, ter se okrepčali in ohladili s sladoledom.
Opravili smo krajši sprehod po mestu, ustavili smo se pri Sinagogi Lendava, ki je poleg sinagoge v Mariboru ena izmed dveh preostalih judovskih sinagog v Sloveniji. V njeni soseščini se je bohotila Gledališka in koncertna dvorana Lendava.
Dan je minil v prijetnem in sproščenem vzdušju in želimo si, da bi dogodki z izleta ostali v trajnem spominu.

 

Razredniki in spremljevalci 3. razredov

 

 
 

Več prispevkov iz Knjižnica