Organizacija dela v šolskem letu 2020/2021

Pozdravljeni dragi starši, učenke in učenci!

V skladu s strokovnimi usmeritvami Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter priporočili NIJZ, so pripravljena pravila in usmeritve za varno vrnitev v šolo. Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pričakujemo podporo in upoštevanje navodil tudi s strani vas, spoštovani starši, za kar se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Obvestilo staršem pred pričetkom novega šolskega leta

Več o Koronavirusu (SARS-CoV-2) si lahko preberete na naslovu: Koronavirus (SARS-CoV-2) – ključne informacije

Za čim varnejše vključevanje učencev v pedagoški proces naj učenci (in starši oziroma skrbniki) upoštevajo naslednje:

  • v šolo prihajajo le zdravi učenci (brez kakršnihkoli bolezenskih znakov),
  • učenci v šolo pridejo največ 15 minut pred pričetkom pouka,
  • na hodnikih je priporočena uporaba zaščitne maske (ali zagotoviti razdaljo vsaj 1,5 metra), v razredih pa za učence uporaba mask ni obvezna in
  • vsakodnevno prinašajo in odnašajo šolske potrebščine (šolskih potrebščin, pripomočkov in drugih predmetov si med seboj ne izmenjujejo in ne izposojajo oziroma jih pred uporabo obvezno razkužijo).

Starši v šolo ne vstopajo!

JUTRANJE VARSTVO

Učenci, ki se vključujejo v jutranje varstvo od 6. ure, vstopajo v šolo na glavnem vhodu (pod arkadami), od 7.30 naprej pa na vhodu z dvoriščne strani (požarno stopnišče). Prosimo za upoštevanje razdalje med osebami (vsaj 1,5 metra).

VARSTVO UČENCEV VOZAČEV

Varstvo učencev vozačev je dnevno organizirano v učilnici gospodinjstva (GOS).

ODHODI UČENCEV RAZREDNE STOPNJE

Učenci razredne stopnje (1. do 5. razred) lahko gredo iz šole po pouku, po opravljenem kosilu ali v času podaljšanega bivanja (PB). Po učence, ki so vključeni v PB, lahko starši (ali skrbniki) prihajate ob dogovorjeni uri (12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30 ali 16.00). Prosimo, da se držite dogovorjenega termina zaradi organizacije dela.

ŠOLSKI PREVOZI

Šolski prevozi (privozi in odvozi) bodo potekali po ustaljeni časovnici.

Povezava do časovnice APMS: http://osenams.splet.arnes.si/files/2017/09/vozni_red.pdf

Učenci vozači naj bodo opremljeni z zaščitnimi maskami ob vstopu na avtobus, saj je uporaba le-te obvezna (zaradi nezagotavljanja varne razdalje med potniki).

Priporočila za teden od ponedeljka, 31. 8. 2020, do nedelje, 6. 9. 2020

OTROCI

  • do vključno 5. leta: uporabe mask ne priporočamo.
  • 6–11 let: priporočamo uporabo mask skladno s splošnimi in specifičnimi priporočili, ki so dostopna na naslednji povezavi.

ODRASLI

  • od vključno 12. leta naprej: priporočamo uporabo mask skladno s splošnimi in specifičnimi priporočili, ki so dostopna na naslednji povezavi.

ŠOLSTVO

  • Osnovna šola.

Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask.

V skupnih prostorih uporabo mask priporočamo.

* Navedeno tedensko priporočilo velja, ker je povprečno dnevno število potrjenih primerov lokalnega prenosa v zadnjih sedmih (7) dneh v državi znašalo > 20.

Vodstvo šole

 

 
 

Več prispevkov iz Novice