NAŠ ZADNJI OSNOVNOŠOLSKI IZLET

Počasi se naše osnovnošolsko šolanje zaključuje, zato se trudimo čim več trenutkov preživeti skupaj.
Kot običajno smo se tudi letošnji devetošolci odpravili na končni izlet, o katerem smo vsi skupaj sanjali od prvega dneva, ko smo stopili skozi vrata naše šole. Zaradi trenutnih okoliščin je naš izlet potekal malce drugače, a vseeno je naš zadnji skupni osnovnošolski izlet bil nepozaben.
Naš izlet se je pričel z odhodom z avtobusne postaje na sončno četrtkovo jutro. S tremi avtobusi smo se počasi odpravili proti Ljubljani. Na poti smo se ustavili na počivališču Tepanje, kjer smo opravili malico in se z veliko energije odpravili naprej. Ko smo prispeli v Ljubljano smo se razdelili v skupine po razredih in nadaljevali našo dogodivščino. Skupaj smo obiskali Ljubljanski grad, kjer so nas presenetili živi igralci in nam predstavili zgodovino Ljubljanskega gradu. V mestu nas je pričakala vodička, ki nam je razkazala Ljubljano in sicer stari, novi in mestni trg ter nam povedala marsikatero zanimivost o Ljubljani.
Naša zadnja postaja je bil Mesarki most, pod katerim smo se vkrcali na ladjico, ki nas je popeljala po Ljubljani in nam jo prikazala na čisto drugačen način. Privoščili smo si tudi sladoled in se po koncu odpravili na zasluženo kosilo po želji.

Odpravili smo se domov polni sreče a tudi malce žalostni, saj je bil to naš zadnji osnovnošolski skupni izlet. Naše dogodivščine ne bomo pozabili nikoli, ter s tem našega izleta, ki nam bo zavedno ostal v lepem spominu. Vedno bomo obujali spomine in skupaj ustvarjali nove.

Učenke 9. razreda