V petek, 24.09. 2021 je osmošolce, ki smo vsa leta pridno opravljali bralno značko, obiskala mladinska pisateljica NELI KODRIČ FILIPIČ. Z njo smo zelo lepo preživeli eno šolsko uro. Na začetku se nam je predstavila, povedala od kod prihaja in kdo sploh je ter nam naštela nekaj njenih del. Podrobneje nam je predstavila knjige: Solze so za luzerje, Kaj ima ljubezen s tem, Povej mi po resnici ter njeno najnovejšo knjigo z naslovom Fronta. Opisala nam je tudi, kako nastanejo njene knjige ter kje dobiva inspiracijo za pisanje. Razložila nam je, zakaj je branje tako pomembno in kaj se je zgodilo njej, da jo je pisanje naenkrat tako pritegnilo. Imeli smo se zelo lepo in komaj čakamo na obisk novega pisatelja, zato bomo tudi letos pridno brali in opravili bralno značko.

Vita Nonkovič, 8.c

Prijetno urico s pisateljico MAJDO KOREN pa so preživeli učenci 2. razreda. Spoznali so pisateljico in njene literarne junake. Še posebej jih je navdušila mala čarovnica Mici zato so se ob zaključku srečanja z njo tudi fotografirali.

Vse, ki vas je pisateljica navdušila, pa vabim v spletno učilnico ŠK, kjer lahko prisluhnete njeni pravljici SKUHAJ MI PRAVLJICO!

Vabljeni k ogledu!

Dostopnost