Tudi letos bomo tretji petek v novembru, 19. 11. 2021 (1. šolsko uro), obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk.
Namen tega projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati učence in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka in zdrave prehrane ter izboljšanju prehranskih navad, o pomenu in prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, o pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje učencev o zdravem načinu življenja.
Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, je slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo učencem ponudili 1. šolsko uro, sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Povezava na spletno stran TSZ (TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK):
https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/
Ravnatelj Aleš Benko
in tim za šolsko prehrano