V sredo, 15. 6. 2022, smo na Osnovni šoli I opravili sprejem drugošolcev med MLADE ČLANE RDEČEGA KRIŽA. Letos se je organizaciji RK pridružilo 27 učencev iz treh oddelkov.

V uvodnem delu nas je pozdravil in nagovoril ravnatelj Aleš Benko. V nadaljevanju smo spoznali švicarskega mirovnika, humanista in ustanovitelja organizacije Rdečega križa, Henrija Dunanta. Preko igre in pogovora smo se seznanili z osnovnimi nalogami Rdečega križa. Spoznali smo, da je beseda HVALA čudežna beseda, ki marsikomu ogreje srce, če je izrečena ob pravem trenutku. Razmišljali smo o različnih aktivnostih, s katerimi lahko kot posamezniki pomagamo vsem, ki našo pomoč potrebujejo ter se soglasno strinjali, da SMO SKUPAJ NEUSTAVLJIVI. Odpotovali smo v pravljični svet, kjer smo spoznali Križem kapico, pogumno deklico, ki je pomagala ranjenemu zajčku in se zoperstavila hudobnemu volku. Naša pravljica se je končala srečno, volk ni nikomur nič žalega storil, ravno nasprotno, tudi on je postal član velike družine, organizacije Rdečega križa. Sledila je svečana podelitev izkaznic in darilc.

Mladi podmladkarji so obljubili, da bodo odslej še bolj pridni in da bodo skušali čim bolj zavzeto slediti osnovnim načelom Rdečega križa. Ob sprejemu vsem skupaj iskrene čestitke!

Mentorica MČRK, Tanja Kočar Vučko

Dostopnost