Osmošolci smo se v ponedeljek, 20. 6. 2022, odpravili na tridnevno taborjenje v Bohinj. Pred prihodom v Taborniški center Gozdna šola Bohinj smo si ogledali še Prešernovo hišo v Vrbi in cerkev sv. Marka. Po kosilu in nastanitvi v šotorih smo opravili pohod do slapa Savice. Prvi dan smo zaključili s petjem ob taborniškem ognju in peko kruha na palicah, ki smo si jih sami nabrali v gozdu.

Drugi dan smo se po zajtrku in jutranji telovadbi odpravili do korit Mostnice, kjer smo si ogledali Hudičev most in določevali alpske rastline. Popoldan smo se urili v taborniških aktivnostih, postavljanju šotora, lokostrelstvu in orientacijskem pohodu. Najpogumnejši med nami so se osvežili tudi v Bohinjskem jezeru. V prostem času pa smo se družili, se igrali namizne igre, košarko in odbojko. Preživeli smo dva čudovita, a tudi naporna dneva v naravi.

Tretji dan smo po zajtrku pospravili šotore, prtljago naložili v avtobusa in se odpeljali proti domu. Na poti smo se ustavili še v Lončarjevem muzeju v Podborštu pri Komendi in se v popoldanskih urah vrnili v Mursko Soboto.

osmošolci z učitelji spremljevalci

 

Dostopnost