Na otroškem parlamentu se v tem šolskem letu ukvarjamo z duševnim zdravjem otrok in mladih. Tako smo v preteklem tednu, v petek, 3.3. izpeljali šolski otroški parlament – okroglo mizo, katerega so se udeležili predstavniki oddelčnih skupnosti. Na okroglo mizo smo povabili dr. Saško Roškar iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kjer so imeli naši parlamentarci možnost izpostaviti številna vprašanja, ki se nanašajo na duševno zdravje.

Izpostavili smo vprašanja o tem kaj je duševno zdravje, kako skrbimo zanj in ga krepimo, kaj naredimo, ko postanemo duševno bolni, kakšni so simptomi, na koga se obrnemo po pomoč, kako lahko mi pomagamo…in še mnoga druga. Zahvaljujoč naši sogovornici, vprašanja niso ostala neodgovorjena, razjasnili smo marsikateri dvom in okrepili znanje o duševnem zdravju.

Prav tako sta na medobčinskem otroškem parlamentu, ki je potekal na Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci sodelovala tudi predstavnika naše šole, in sicer Vita Nonkovič in Uroš Jocič. Svoja mnenja in stališča sta zelo dobro zagovarjala in tako se bo Vita še udeležila Pomurskega otroškega parlamenta.

Mentorica otroškega parlamenta
Melita Čeleš

 

Dostopnost