Prejšnji teden so češki učenci in učitelji, ki so nas obiskali v okviru njihovega Erasmus+ projekta, bili udeleženi v veliko aktivnostih, pri večini aktivnosti pa se je pridružilo tudi nekaj naših učencev.

Za češke učence sva z računalničarjem Danilom Lebarjem pripravila računalniške delavnice. V ponedeljek so v računalniškem programu narisali grafiko, ki je bila primerna za izrez z laserskim rezalnikom. Učenci so v programu med drugim narisali tudi obesek za ključe, ki smo ga nato izrezali s pomočjo šolskega laserskega rezalnika. V sredo se je delavnica osredotočila na tehnike 3D risanja, s poudarkom na pripravi izdelka na 3D tiskanje. V petkovi delavnici so učenci spoznali mikrokontroler Arduino in sestavljali prenosni pripomoček za parkiranje, ki opozarja na nevarnost s piskanjem, utripanjem lučk in izpisom na ekran.

V torek se je šest naših učencev pridružilo učencem in učiteljem iz Češke na ogledu znamenitosti Murske Sobote v spremstvu lokalnega vodiča. Nato so se podali v Maribor, kjer so se v Centru eksperimentov Maribor preizkusili pri sestavljanju in programiranju robotov. Po kosilu so si ogledali mesto Maribor in njegove znamenitosti. Dan je prehitro minil in bil je čas za vrnitev nazaj v Mursko Soboto.

Polni odličnih vtisov in lepih spominov so se v petek popoldne odpravili proti domu, sporočajo pa, da so bili zelo navdušeni nad organizacijo vseh aktivnosti in nad samo šolo. V zahvalo za sodelovanje so nam podarili 10 setov Micro:Bit za sestavo majhnega avtorobota, katere bomo s pridom uporabljali v tem šolskem letu.

Simon Hauko

 

Dostopnost