Učenci Iva, Lejla in Vid iz. 5. razreda so se udeležili kviza 1, 2 oder 3 v Münchnu v Nemčiji.V kvizu smo sodelovali kot država iz tujine, poleg šole iz Nemčije in Avstrije. Naša tema je bila Spoznajmo Japonsko, kar ni bilo prav enostavno. Pred snemanjem oddaje smo si ogledali Bavaria studios – studije, kjer se snemajo nemški filmi, oddaje in serije. Ogledali smo si kulise iz filmov U-Boot, Fack ju Göhte, Asterix in Obelix ter druge.

Ob 13.00 pa smo morali biti v našem studiu. Seznanjeni smo bili s potekom snemanja in dobili majice (rdeče dobi mednarodna ekipa). Najprej smo morali iti v “masko”, kjer so nas naličili in uredili frizure, nato pa smo spoznali pravila in voditelja Eltona. In od takrat so bili učenci sami, brez učiteljice.

Pred začetkom smo še vse preverili in hitro se je začelo snemanje. Oddaja je potekala zelo hitro, komaj smo sledili dogajanju in vprašanjem… in kaj  kmalu je bil konec. Naša ekipa je dosegla 3. mesto. Ponosni smo na to, da smo dosegli 7 točk, čeprav smo bili na koncu žalostni, da se nismo bolje uvrstili.

Ker smo imeli v sredo dopoldne še nakaj prostega časa, smo obiskali središče mesta: Marienplatz, Frauenkirche (se povzpeli na stolp, od koder smo opazovali celotno mesto) in seveda Vid je moral obiskati trgovino münchenskega nogometnega kluba.

V Olimpijskem parku pa smo obiskali Sea Life, kjer smo občudovali vodne živali z našega planeta.

Čas je hitro minil in naše potovanje se je bližalo h koncu. Z letalom in nato z vlakom smo pripotovali srečno domov.

Monika Krančič

Sodelovanje v kvizu za našo šolo ni bilo prvič, upamo pa tudi, da ne zadnjič.

 

Dostopnost