Rovinj, 28. 7. – 3. 8. 2024
V okviru projekta Erasmus+ sem se udeležila 7-dnevnega izobraževanja v Rovinju. Tema izobraževanja je bila »Couching pri pouku nemščine kot tuji jezik«. Izobraževanje je potekalo v nemškem jeziku, ker je bila predavateljica Marta Kojnok iz Berlina. Ostale dejavnosti – druženja in ekskurzije so potekali v angleškem jeziku.
Izobraževanje je potekalo predvsem praktično, s primeri, ponazoritvami z nekaj teoretičnih napotkov. Udeleženci smo dnevno trenirali, kaj pomeni biti dober »Couch« in kako voditi uspešne pogovore z učenci in starši.
Ob teh pogovorih smo se dotaknili različnih vsakdanjih tem kot npr. da se učenec ne želi učiti tujega jezika ali da se učenec ne zna učiti iz učbenika ipd. Prav tako smo simulirali različne pogovore s starši.

Po seminarju smo se udeleženci vsak dan družili ob različnih aktivnostih, ki so jih izvajalci izobraževanj pripravili za nas. Imeli smo kviz večer, escape-room in druženje ob glasbi in dobri hrvaški hrani.

V spominu mi ne ostane le seminar, ampak predvsem nove kolegice, ki sem jih spoznala in s katerimi si tudi po seminarju izmenjujemo veliko izkušenj ter se dogovarjamo za nadaljnja sodelovanja v okviru različnih projektov.

Sandra Horvat

Dostopnost