Šest učencev in dva učitelja smo se odpravili v šolo v  kraju Valdepeñas.

V prispevku bomo dnevno objavljali naša doživetja, tako da vračajte se in si preberite, kar je novega.

V nedeljo smo se v okviru projekta Erasmus+ odpravili na Dunaj. Na Dunaju smo bili ob 13.00, saj je bil let ob 15.00. To je bil moj prvi let z letalom. Najlepši del mi je bil, ko smo vzletali in ko smo leteli, saj smo leteli tri ure do letališča v Madridu. Potem smo se zbrali pred letališčem z ostalimi otroci, ki so sodelovali v projektu in so prišli iz drugih držav, in svojo pot nadaljevali  z avtobusom do Valdepeñasa. Tam so nas pričakale družine, ki so nas sprejele v svoj dom.

V ponedeljek smo se s svojimi gostitelji odpravili v šolo. V šoli smo se dobili malo pred začetkom pouka. Z ostalimi učenci iz tujine smo se z ravnateljem odpravili na obhod šole. Tretjo šolsko uro pa smo preživeli s svojimi gostitelji pri njihovem pouku. Po uri smo se dobili v računalniški učilnici, kjer smo predstavili svoje države in iskali skupne stvari, ki nas povezujejo, nato pa se sprehajali po mestu in iskali kulturne znamenitosti. Dan je hitro minil in ugotovili smo, da imajo zelo drugačen šolski sistem.

V torek smo se z avtobusom odpravili proti jugu Španije, v Granado. Tam smo si ogledali LA AHAMBRO. To je narodni park in zelo smo uživali. Nato smo se odpeljali v muzej znanosti… Preizkusili smo lahko veliko stvari in se dotaknili vsega… Vsi smo se imeli zelo lepo in radi bi še kdaj ponovili.

V sredo smo se z gostitelji odpravili v šolo. Dobili smo se v računalniški učilnici, kjer smo se razdelili v 5 skupin. V skupinah smo naredili nekaj vprašanj na temo klimatskih sprememb. Prav tako smo predstavili svoje igre v Scratchu in se po glasovanju za najboljšo igrico uvrstili na 2. in 3. mesto ter prejeli 2 nagradi: Arduino set. Potem smo z gostitelji odšli domov in smo bili z njimi do 19.00. Takrat smo šli v mestno hišo, kjer nas je sprejel župan. Po kratkem govoru se nas je večina organizirala, da smo šli skupaj na večerjo v restavracijo. Dan je zelo hitro minil in zelo smo zadovoljni z rezultati naših iger.

V četrtek smo se odpravili z avtobusom v Valencio. Tam smo si ogledali Oceanográphic. Ogledali smo si razne morske živali, prav tako tudi predstavo z delfini. Imeli smo se zelo lepo, ne glede na dolgo pot.

V petek smo imeli učne ure Arduino, kjer smo se spoznali z mikrokontrolerjem Arduino in se naučili prižigati LED lučke. Nato smo si šli ogledati jamo Cueva de Montesinos, popoldne pa preživeli s prijatelji, zvečer pa imeli še poslovilno zabavo ob glasbi, hrani in pijači.

V soboto nas je čakal žalosten dan odhoda, ko smo se posloviti od naših gostujočih družin in učiteljev ter se odpravili na dolgo pot domov v Mursko Soboto.

Spodaj si oglejte tudi nekaj fotografskih utrinkov, ki se bodo prav tako dopolnjevali.

Ekipa Erasmus+ Španija

Dostopnost