Spoštovani,
pišemo vam v imenu prve nacionalne kampanje proti stigmatizaciji duševnega zdravja „Nisi okej? Povej naprej”, ki poteka na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).
Cilj kampanje je znižati stopnjo stigmatizacije težav v duševnem zdravju in spodbuditi k iskanju ustrezne pomoči. Večinski delež pozornosti aktivnosti kampanje je usmerjen v populacijo mladih, saj so trenutne razmere še posebej negativno vplivale na njihov vsakdan in posledično tudi na njihovo duševno zdravje.
V ta namen je zaživela nova spletna stran www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profil https://www.instagram.com/nisiokejpovejnaprej/. Tu bomo redno objavljali sezname virov pomoči, različne tehnike sproščanja, delavnice, ki se jih mladi lahko udeležijo, osebne zgodbe naših ambasadorjev itd. Vse, kar lahko pripomore k boljšemu duševnemu zdravju mladih.
V ta namen vas prosimo, da podprete naše komunikacijske aktivnosti, postanete sledilci našega Instagram profila (v priponki dodajmo tudi nekaj grafik za objavo) in nam na ta način pomagate pri promociji kampanje, spletne strani in profila.
Pripravljamo tudi uporabna gradiva (letaki in plakati), nekateri plakati pa so že na voljo na naslednji povezavi: https://nisiokejpovejnaprej.si/o-nas/uporabna-gradiva/.
Duševno zdravje je valuta prihodnosti, v katero je potrebno intenzivno vlagati. Naši mladi morajo v tem trenutku vedeti, da v svojih občutjih niso sami in da pomoč obstaja. To jim moramo sporočiti vsi.
Iskrena hvala,
ekipa Nisi okej? Povej naprej.
Dostopnost