Projekt »S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje«

Projekt nagovarja mlade kot ciljno skupino, ki imajo priložnost postati nosilci sprememb. Njihova radovednost in kreativnost jim omogočata, da o dotičnih stvareh debatirajo in sporočila širijo naprej preko svojih najljubših kanalov.

PONOVNA UPORABA je tema, o kateri se premalo pogovarjamo, jo premalo poznamo.  Z našim projektom smo se želeli mladim čim bolj približati in jim podati informacije, kaj ponovna uporaba je in kako jo lahko vključijo v svoj vsakdanjik.

Filmčki predstavljajo kreativne delavnice o PONOVNI UPORABI. Nastali so pod okriljem projekta » S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje «, sofinanciranega s strani evropskega sklada Active citizen fund (ACF).

Povezava do DIY (Do it yourself) filmčkov

Želimo si, da bodo filmčki orodje, ki ga bodo učenci in dijaki uporabljali v prihodnje ter svoje zamisli in ideje delili naprej. Verjamemo, da se bo marsikateri, v tej vlogi našel in ustvaril svoj filmček. V ta namen smo pripravili tudi kratko anketo o ponovni uporabi, za katero Vas vljudno naprošamo da jo delite med učence in jih nagovorite da jo tudi izpolnijo.

Hvala in prijazen pozdrav!

________________

* V partnerstvu Zavoda Korak Naprej, podjetja Pro Mundus d.o.o. in Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota (MIKK), smo se lotili pereče problematike povečanega odlaganja odpadkov v naši regiji, ki imajo potencial ponovne uporabe. Osredotočili smo se na tekstil in notranjo opremo za dom. Problem, ki smo ga zaznali v našem okolju izhaja iz neozaveščenosti prebivalstva. Nizko cenovni ponudniki oblačil in notranje opreme spodbujajo nakup nekvalitetnih izdelkov z nizko uporabnostjo in življenjsko dobo, kar posledično vpliva na povečano količino odpadkov. Za prebivalstvo so to odpadki, za nas surovine, iz katerih delamo nove izdelke.

*Storitev se izjava v okviru projekta ACF na področju Krepitev zagovorniške in watchdog vloge nevladnih organizacij.

Dostopnost