Literarni natečaj Moja rodna domovina, ki ga razpisuje OŠ Vič, je letos potekal že 14. leto, tokrat pod naslovom Slovenska plemenitost in dobrodelnost. Na njem so s svojim literarnim prispevkom sodelovali tudi naši učenci in zanj so kar tri  učenke prejele literarna priznanja. S svojim spisanim literarnim delom so tokrat komisijo prepričale Živa Flajšaker iz 9. c ter Živa Nonkovič in Taja Pintarič iz 6. b.

Slovesne podelitve smo se udeležile v sredo, 21. 4. 2022. Ta je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja, pripravilo in izvedlo pa jo je Združenje veteranov 90-91 mesta Ljubljana in bivših ljubljanskih občin skupaj z OŠ Vič.

Za prejemnike nagrad in priznanj ter njihove mentorje in tudi starše so organizatorji pripravili čudovit celodnevni program. Najprej so nas na OŠ Vič pogostili z odličnim kosilom, nato pa so nas popeljali na ogled najpomembnejših zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v osrčje Ljubljane. Ogled je bil povezan z bogatim, nazornim in iskrivim besediščem odličnega vodiča.

Dodana vrednost tega ogleda je bila panoramska vožnja z ladjico po Ljubljanici, ki nam je ponudila še en pogled na naše glavno mesto.

Prijetni vtisi in doživetja so nas rahlo utrujene pripeljali do slavnostne podelitve, ki je potekala v Mestni hiši na Kongresnem trgu. Ta je bila obogatena z vzpodbudnimi nagovori organizatorjev in lepim kulturnim programom tamkajšnjih učencev.

V večernih urah smo se obogatene in počaščene vračale v naše lepo Prekmurje.

mentorica Milena Mohorko

              

 

Dostopnost