Tabor je potekal od 23. 11. do 25. 11. 2022, v nastanitvenem centru Peterloug, v Markovcih. Izvedbo tabora smo nestrpno pričakovali in ga tudi dočakali.

V sredo smo se, po opravljeni malici, s šolskimi kombiji odpeljali na Goričko. Pot nas je vodila v Markovce, kjer smo se nastanili v nastanitvenem centru Peterloug. Bili smo zelo vznemirjeni in polni pričakovanj. Hitro smo se razpakirali in se namestili po sobah. Po kosilu smo obiskali župnika, ki nam je povedal veliko zanimivih stvari o vasi in življenju tamkajšnjih prebivalcev. Ogledali smo si tudi cerkev. Po vrnitvi v dom, smo kmalu pričeli z delom. Učitelj Darko nam je predstavil kaj bomo delali na taboru in kaj vse se bomo naučili. Sledila je prva tema – uganke. V prvem delu smo spoznali anagrame in anagrame v verzih. V drugem delu se nam je pridružil supertonični gost Marjan Škvorc, ki nam je predstavil izpolnjevanke in rebuse. Potem smo jih tudi sami sestavljali. Bilo je zanimivo in nekaj novega za vse nas.

Za večerjo smo imeli pice. Zelo so nam teknile, praznih embalaž je bilo čedalje več…. Po večerji je sledil še kviz. Navdušeni smo bili nad vprašanji, zmagovalci nad zmago, vsi skupaj pa nad tem, da smo se zabavali in tudi marsikaj novega naučili. Po kvizu smo bili vsi že zelo utrujeni, hitro smo se umili, potem pa po sobah še malo poklepetali o doživetjih prvega dne.

Drugo jutro smo se po jutranji ureditvi zbrali na zajtrku, ki smo si ga sami pripravili. Lahko smo izbirali med različnimi namazi in napitki. Po zajtrku je sledilo delo. Prišla je učiteljica Mira Ambruš, ki nam je predstavila logiko, reševali smo tudi logične naloge. Pri tem so bili eni bolj, drugi pa malo manj uspešni. Po zaključku te teme, smo se spet lotili ugank – tokrat nam je učitelj Darko povedal nekaj več o vizitkah in posetnicah.

Kosilo, ki je sledilo našemu delu, je bilo povsem po našem okusu – špageti s prelivom!

Sledil je obisk Lenaršičevega mlina, ki ima status kulturnega spomenika. Lastnik je bil zelo prijazen, povedal nam je veliko zanimivih stvari, povezanih z zgodovino mlina. Mlin smo si tudi ogledali. Potem smo se sprehodili še do pašnikov, kjer smo si od blizu ogledali konje in škotsko govedo. S seboj smo imeli jabolka in najbolj pogumni so jih tudi hranili.

Po vrnitvi v dom, je bilo še nekaj prostega časa in nekateri so ga preživeli športno, drugi pa ob druženju in pogovoru.

Popoldan in večer je bil rezerviran za kvize – najprej smo se o tem kako se sestavlja kvize nekaj naučili, potem smo se sami preizkusili v sestavljanju. Po večerji, ko smo v kvizu tekmovali, je bilo spet napeto in zabavno. Dan je bil pester in zanimiv, zato smo zvečer hitro zaspali.

Tretji dan smo takoj po zajtrku, pričeli s pisanjem referatov. Razdelili smo se v skupine, prevzeli računalnike in po uvodnih navodilih pričeli z delom. V referatih smo predstavili vsebine povezane z logiko, ugankami in kvizi, ki smo se jih naučili v preteklih dveh dneh. Referate smo tudi predstavili in si zanje prislužili zelo dobre ocene. Pri predstavitvi se nam je pridružil tudi g. ravnatelj, ki je izrazil zadovoljstvo nad tem kar smo se naučili.

Čas na taboru je hitro minil. Naučili smo se veliko novega in koristnega. Po kosilu smo še nekaj časa preživeli na zunanjih površinah. Domov smo se vrnili zadovoljni in polni lepih vtisov.

 

 Učenci in mentorja

Dostopnost