December je mesec, ki v vseh nas obudi otroško sanjarjenje in nas navdaja s spomini preteklih let. Prijateljstvo, ljubezen, igrivost, složnost in moč nas delajo enake v teh dneh. 

Lepo je, če se ljudje spoštujemo. Vsem bi bilo lepše, če bi pozabili na zunanjost ljudi in pogledali, kaj nosimo v sebi, kaj nam želijo sporočiti pripadniki drugih kultur, ki jih ljudje po krivem obtožijo slabih dejanj. Knjige ne sodiš po platnicah, človeka pa ne po zunanjosti, to bi morali ljudje vse bolj upoštevati.

V sredo, 14. 12. 2022, smo na naši šoli pripravili božično-novoletno prireditev z bazarjem. S petjem in plesom so popestrili čarobni december učenci od 1. do 9. razreda. Na stojnicah pa ni manjkalo številnih izdelkov naših učencev, ki so jih za bazar pripravili skupaj s svojimi učitelji. Posebni stojnici so pripravili učenci in njihovi starši, ki prihajajo iz drugih držav. Gostje prireditve so lahko poskusili kulinariko Bosne, Srbije, Makedonije, Romske skupnosti in seveda Slovenije. 

Denar, ki se je zbral na bazarju, je namenjen šolskemu skladu. Tako bo marsikateremu učencu omogočen kakšen dan dejavnosti, šola v naravi …

Andreja Ošlaj

Dostopnost