V petek, 31. 3. 2023, je na Osnovni šoli III Murska Sobota potekalo regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologij obdelav s pričetkom ob 15.30 uri. Tekmovanja se je udeležilo približno 120 učencev pomurskih šol.

Na tekmovanju so sodelovali tudi naši učenci:

  • V kategoriji K1 – Konstruiranje z Lego gradniki, za predšolske otroke in za učence prvega triletja OŠ so sodelovali Evan Pok (1.b), Tjaž Pirher (2. b) in Niko Valec (3.b). Evan Pok in Tjaž Pirher sta usvojila 2. mesto.
  • V kategoriji K2 – Konstruiranje s poljubno konstrukcijsko zbirko, za učence drugega triletja OŠ sta sodelovala Bor Bagari (4.a) in Tjaž Kosednar (5.c). Oba učenca sta usvojila 3. mesto.
  • V kategoriji T1 – Izdelava izdelka iz papirja, za učence drugega triletja OŠ sta sodelovala učenca Alen Režonja (6.a) in Svit Horvat (6.a).
  • V kategoriji T2 – Izdelava izdelka iz lesa z uporabo električnega orodja, za učence tretjega triletja OŠ sta kot ekipa sodeloval učenca Primož Sukič (7.b) in Kristjan Katančič (8.a). Usvojila sta 1.mesto in se uvrstila na državno tekmovanje.
  • V kategoriji T3 – Izdelava izdelka iz umetne mase, za učence tretjega triletja OŠ sta kot ekipa sodelovala Isabela Šlihthuber (7.b) in Erik Hauko (7.b). Usvojila sta 3.mesto.
  • V kategoriji T4 – Izdelava izdelka iz kovine, za učence tretjega triletja OŠ sta kot ekipa sodelovala učenca Tin Ribnikar (8.c) in Vid Zrim (8.c).

Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za trud in zastopanje naše šole. Za njihove uspehe pa jim iskreno čestitamo.

Mentorji:  Alen Nemec, Nataša Kopič Karas, mag. Iztok Lačen, Nataša Titan in Darja Sever

 

 

 

 

 

 

Dostopnost