Naša šestošolka Hana Merica se je v sredo, 17. 5. 2023, udeležila slavnostne podelitve priznanj v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu pri Ljubljani. Na razpisanem likovnem, literarnem in filmskem natečaju Naravne in druge nesreče, ki je letos nosil naslov Pomoč potrebujemo vsi, je sodelovala z literarnim prispevkom v 3. starostni kategoriji. Svoj nagrajen prispevek je naslovila Poletni nevihtni direndaj.

Učenka in mentorica sva uživali v dopoldanskem pestrem dogajanju, svečani podelitvi priznanj ter prijetnem druženju s še dvema nagrajenima učencema, njunim mentorjem in šoferjem iz OŠ Bakovci. Organizatorji so za prejemnike najboljših literarnih, likovnih in filmskih prispevkov ter njihove mentorje oz. spremljevalce pripravili pester program.

Najprej smo si ogledali poučno lutkovno igrico gledališča Fru Fru, kjer so nas ježki popeljali v vsakdanje dogajanje na temo naravnih nesreč. Temu je sledila slavnostna podelitev priznanj najboljšim učencem na državnem nivoju v štirih starostnih kategorijah s tremi različnimi vrstami prispevkov. Nato pa so nas tamkajšnji inštruktorji za usposabljanje popeljali na različne vadbene poligone, kjer so nam simulirali in razložili vsebine in načine usposabljanja poklicnih in prostovoljnih gasilcev ter reševalcev. Ogledali smo si kar nekaj zanimivih postajališč, ki  prikazujejo možne scenarije naravnih in drugih nesreč, v katerih se lahko vsakodnevmo znajdemo.

Seveda pa so nas ob koncu druženja tudi prijetno pogostili z odličnim kosilom v njihovi jedilnici, kjer smo si lahko ogledali vsa razstavljena letošnja nagrajena likovna dela. Vsi nagrajeni literarni prispevki pa so nas pozdravili na hodniku pred vstopom v njihovo drorano, med katerimi smo obiskovalci lahko prebrali tudi Hanin izviren in poučen spis.

Nagrajeni učenki Hani iskreno čestitam!

Milena Mohorko, učiteljica SLJ

Dostopnost