Tabor je potekal od 8.11. do 10.11.2023, v Mladinskem domu na Hodošu.

V sredo smo se, po končani 3. uri pouka, zbrali na dvorišču šole in se s šolskimi kombiji odpeljali na Goričko. Najprej smo se ustavili na kmetiji Mali raj, kjer imajo več kot 160 živali različnih vrst; poleg ovc, koz, osla, ponija in mačk, je njihova največja značilnost vzreja alpak. Lastnik nam je povedal veliko zanimivega, živali pa smo lahko tudi pobožali in jih hranili.

Po ogledu kmetije, nas je pot vodila  na Hodoš, kjer smo se nastanili v Mladinskem domu. Hitro smo se razpakirali in se namestili po sobah. Po kosilu, ki smo si ga pripeljali iz šole, smo se lahko še malo razgibali na zunanjih površinah, potem pa smo pričeli z delom. Učitelj Darko nam je predstavil kaj bomo delali na taboru in kaj vse se bomo naučili. Sledilo je spoznavanje prvih tehnik ustvarjalnosti. Bilo je zanimivo in nekaj novega za vse.

Po večerji smo imeli še kviz na temo zdrava prehrana. Zmagovalca sta bila Eva in Val. Bilo je zabavno in poučno. Po kvizu smo bili že vsi zelo utrujeni, hitro smo se umili in še hitreje zaspali.

Drugo jutro smo se po jutranji ureditvi zbrali na zajtrku, ki smo si ga pripravili sami.  Lahko smo izbirali med različnimi namazi in napitki. Po zajtrku je sledilo delo. Nadaljevali smo s spoznavanjem tehnik za spodbujanje ustvarjalnosti. Ta dan smo spoznali tehniko prisilnih povezav in tehniko EM.

Kosilo, ki je sledilo našemu delu, je bilo povsem po naši meri – špageti s prelivom.

Sledil je popoldanski ogled kraja in njegovih znamenitosti. Na ogled smo se zapeljali s turističnim vlakcem. Najprej smo se ustavili na Hodoškem jezeru, potem smo si v Krplivniku, ogledali etno hišo, ter se za konec povzpeli še na opazovalni stolp. Izlet je bil vsem zelo lep.

V popoldanskem času smo delali po skupinah. Iz različnih predmetov smo morali izdelati čimbolj nenavaden in ustvarjalen izdelek. Potem smo te izdelke tudi predstavili, mentorja pa sta jih ovrednotila.

Po večerji je tudi tokrat sledil kviz, na katerem smo vsi pokazali veliko znanja. Dan je bil pester in zanimiv, zato smo tudi ta večer hitro zaspali.

Tretji dan smo takoj po zajtrku, pričeli s pisanjem referatov. Razdelili smo se v skupine, prevzeli računalnike in po uvodnih navodilih pričeli z delom. V referatih smo predstavili vsebine, povezane z ustvarjalnostjo in tehnike ustvarjalnosti, ki smo se jih naučili v preteklih dveh dneh. Referate smo nato predstavili in si zanje prislužili zelo dobre ocene.

Čas na taboru je hitro minil. Naučili smo se veliko novega in koristnega. Domov smo se vrnili zadovoljni in polni lepih vtisov.

                                                                                                              Učenci in mentorja

Dostopnost