Tudi letos bomo tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, obeležili dan slovenske hrane in izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. 

Prvo šolsko uro bomo učencem ponudili zajtrk, v nadaljevanju dneva pa bodo v vseh oddelkih potekale različne dejavnosti na to temo.

Namen tega projekta je izobraževati, obveščati in osveščati učence ter tudi širšo javnost o pomenu zajtrka in zdrave prehrane, o spoštovanju do hrane in izboljšanju prehranskih navad, o pomenu in prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, o pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno osveščanje učencev o zdravem načinu življenja. 

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Kruh za zajtrk – super dan!«

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko. 

Povezava na spletno stran TSZ (TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK): https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

                                                                    Ravnatelj Aleš Benko in tim za šolsko prehrano

 

Dostopnost