Tabor za učence 7. in 8. razreda je potekal od 20. 5. do 22. 5. 2024 v Markovcih, v nastanitvenem centru Peterloug.

V ponedeljek smo imeli prvi dve uri še pouk v šoli, po opravljeni malici pa smo se s šolskimi kombiji odpeljali v smeri Markovcev. Na poti smo se ustavili na kmetiji Mali raj, kjer smo si lahko ogledali številne živali, ki jih imajo na kmetiji: lame, koze, ovce, konja in pa veliko število muc. Gospod Martinec nam je povedal veliko zanimivih in poučnih stvari. Od tam smo krenili proti Peterlougu, se razdelili v sobe, deklice skupaj, ter dečki skupaj. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, kmalu pa smo začeli s prvo uro pouka. Učitelj Darko nam je predstavil vsebino tabora, v nadaljevanju je izpostavil nekaj bistvenih poudarkov o dejavnikih, ki vplivajo na uspešno učenje. Veliko časa pa smo namenili učenju mnemotehnik in kako si s pomočjo le – teh, lažje zapolnimo stvari. Učitelj nam je predstavil še metodo potovanja oz. vizualizacije. Popoldan smo se še z vlakcem popeljali po okolici in si ogledali etno domačijo ter stražni stolp v Krplivniku. Vožnja z vlakcem je bila zelo zanimiva. Za večerjo smo imeli pice, potem je sledil še kviz. Po tuširanju smo se lahko še malo družili po sobah, nato pa smo šli spat – eni prej, drugi malo pozneje.

Drugi dan je po zajtrku, ki smo si ga pripravili sami, sledil pouk. Dobili smo veliko poučnih in uporabnih informacij o ustnih in pisnih ocenjevanjih. Po zabavnem učenju, smo se pripravili na kosilo, ki je bilo odlično, zelo okusno in po naših željah. Potem smo se lahko se malo sprostili na zunanjih površinah. Na sprehodu po bližnji okolici smo si ogledali živali na bližnjem travniku. V popoldanskem času smo imeli še nekaj ur pouka. Po večerji je sledil kviz, potem pa smo utrujeni kaj hitro zaspali.

Tretji dan našega bivanja na taboru, smo se takoj po zajtrku, razdelili v skupine in pripravili predstavitve o vsem naučenem. Vsaka skupina je predstavila narejeno, mentorja pa sta ocenila naše delo in trud. Skupine so si za delo pridobile zelo dobre ocene.

Sledilo je še kosilo in vrnitev domov. Ob 14.00 smo se polni lepih vtisov in z novimi znanji vrnili nazaj v šolo, kjer so nas že čakali starši.

Učenci 7. in 8. razreda in mentorji

Dostopnost