V petek, 13. 9. 2024, je bil za nas poseben dan, saj smo v okviru srečanja mladinskih pisateljev, prireditve Oko besede, na šoli gostili dve pisateljici – Gajo Kos in Špelo Frlic.

Gaja Kos je obiskala učence drugega razreda, Špela Frlic pa osmo- in devetošolce. Učenci so obema z navdušenjem prisluhnili.

“Bilo nam je lepo, pisateljica je bila prijazna, nasmejana, živahna,” so pripovedovali drugošolci. Navdušilo jih je njeno doživeto pripovedovanje, v katero je vključila zanimiva doživetja s potovanj po svetu. Tako so spoznali veliko novega o živalih na drugih koncih sveta (Kostarika). Všeč jim je bilo, da so o vsem tem lahko spraševali tudi med pripovedovanjem. Navdušile so jih tudi zanimive, pisane ilustracije, ob katerih je pripovedovala. 

Pisateljica in pripovedovalka Špela Frlic nam je za začetek pripovedovala zanimivo in zabavno pravljico, ki smo ji napeto prisluhnili. V drugem delu pa nam je predstavila še knjigo Bleščivka, za katero je lansko leto prejela nagrado večernica za najboljše mladinsko delo. V letošnjem šolskem letu pa je bil njen roman izbran za Cankarjevo tekmovanje. Zaupala nam je, kje je dobila navdih za pisanje te knjige, koliko je v njej avtobiografskih elementov in katero čustvo je v zgodbi v ospredju. Na koncu so sledila še naša vprašanja. Prijetno druženje s pisateljico smo zaključili z močnim aplavzom in zahvalo za obisk, ki se ga bomo z veseljem spominjali. (Hana Merica, 8. c)

 

Dostopnost